Здравеите колеги, карам 2.4 JTD и днес забелязах нещо много странно. След като запалих колата и я приместих под нея имаше доста голямо мокро петно, но на мястото което беше спряна спират доста коли и там петна си има, а тя стоя едва 2 часа. Въпреки това се понаведох под нея на запален двигател, но не видях теч. покарах я стотина километра и нямаше нищо не обичаино, след като я паркирах и изгасих мотора погледнах пак под нея и там се заформяше доста сериозно петно от гориво което се стичаше по картера но предимно в дясната му част, като не само той а и десния носач ми изглежда поолян, знам че това е като да гледаш на боб, но все пак идеи някакви че до сервиз ще се доберем най-рано в понеделник вечерта ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Теч на нафта ..
Collapse
X
-
Ми колега, отваряш капака и оглеждаш за течовеТака някой трудно може да ти каже. Там са куп маркучи, помпа за високо налягане ...
Щом е оляло чак носача, значи не е нещо дребно дето да няма как да се види. Ако трябва свали и пластмасовия капак на мотора, запали и огледай. Като локализираш теча, пак пиши тук и ще даваме акъл166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
-
Най вероятно е от маркучетата за излишната нафта, които са между дюзите. Махни декоративния капак на мотора и ги огледай на запалена кола. Ако е от някое от тях, най добре ги подмени всичките. 1 метър ще ти стигне - струва 4-5 леваsigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Свалих капака и в леглата на дюзите всичко беше пълно с нафта. Подсиших добре, запалих и от тръбичката за високото налягане на трета дюза заппочна да капе не да пръска, но си капе... явно е за смяна и утре потегля към сервиз .Last edited by Stoyan Zhelyazkov; d.m.y г., 13:14.Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98
Comment
-
И при мен го има този проблем, двигателят ми е улят(долу в дясно) и се стича по картера.Реших че е нафта, но се указа че не е.Течноста е леко жълтеникава и не мирише на нафта.Салих декоративния капак но там нямя теч,всичко е сухо.156 1.9 JTD 105hp
Comment
Comment